20 april 2015

Koopovereenkomst: Wie kan verkopen of namens verkoper tekenen?

Na ontvangst van een koopovereenkomst op ons kantoor om een levering voor te bereiden, worden eerst de registers van het kadaster en de gemeentelijke basisiadministratie gecontroleerd. Daaruit kan blijken dat het huis alleen op uw naam bij het kadaster staat. Het lijkt alsof u de enige eigenaar bent en alleen kunt tekenen voor de overdracht. Maar uit de gemeentelijke basisadministratie blijkt dat u na uw aankoop van de woning gehuwd bent geweest in gemeenschap van goederen en daarna gescheiden. Het huis staat alleen op uw naam, maar uw ex-echtgenoot moet toch meetekenen voor de levering.

Ook kan blijken dat het vermogen van verkoper onder bewind staat en dan is een goedkeuring nodig van de rechter voor een geldige levering

Als u een huis koopt of verkoopt is het van belang dat de levering tijdig en geldig plaatsvindt. De notaris controleert daarom een aantal registers zodat dit gegarandeerd is.

Ik schreef al eerder over het levenstestament: daarmee kunt u zelf voorkomen dat een rechter moet worden ingeschakeld omdat u niet kunt tekenen. U wijst in de volmacht/het levenstestament een gemachtigde aan die namens u kan handelen.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact