Scheiden

Scheiden en nu?

U gaat uit elkaar. Een scheiding is bepaald geen makkelijke keuze. Ook juridisch komt er veel bij kijken. Belangen die voorheen gezamenlijk waren, worden nu opeens tegengesteld. Zoals het gezag over de kinderen, de verdeling van bezittingen en schulden, het regelen van pensioenrechten en alimentatie; zo’n beetje alles komt dan langs.

“Ook wanneer u wettelijk geen notaris nodig heeft, is het inschakelen van een notaris vaak slim. U bent dan verzekerd van professioneel advies en wij leggen de gemaakte afspraken op juridische wijze vast. ”

mr. Geertje Dantuma

Notaris te Vianen

Notaris bij uw scheiding

Vaak is het inschakelen van een notaris verplicht. Bijvoorbeeld vanwege de oversluiting van een hypotheek of de wijziging van uw testament. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen wij u direct vertellen of u verplicht een notaris nodig heeft.

Zekerheid door uw notaris

Ook wanneer u wettelijk geen notaris nodig heeft, is het inschakelen van een notaris vaak slim. U bent dan verzekerd van professioneel advies en weet zeker dat u niets over het hoofd ziet. Daarnaast leggen wij de gemaakte afspraken op juridische wijze vast. Zo heeft u altijd zekerheid over het nakomen van de gemaakte afspraken.

Echtscheidingsconvenant

In het echtscheidingsconvenant (ook wel verdelingsakte genoemd) wordt bepaald:

  • hoe uw vermogen na de scheiding wordt verdeeld;
  • bij wie de kinderen gaan wonen;
  • hoe de pensioenen worden verdeeld;
  • of er alimentatie moet worden betaald.

Wanneer u minderjarige kinderen heeft bent u wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen, waarin de regelingen rondom de kinderen worden vastgelegd.

deNotarissen: de juiste keuze

deNotarissen kan uw belangen als geen ander behartigen bij het afwikkelen van uw echtscheiding. Binnen ons kantoor zijn mr. Dox Verschuren en mr. Geertje Dantuma gespecialiseerd in echtscheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Zij hanelen uw echtscheiding deskundig, vlot en zo voordelig mogelijk af. Hierbij is het een groot voordeel dat onze notarissen altijd onpartijdig zijn.

Wilt u hierover meer advies?

Neem contact met ons op.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.