12 augustus 2019

Werkzaamheden de Hagen in Vianen

Aanpak bedrijventerrein de Hagen

Op het bedrijventerrein de Hagen is KWS in opdracht van de gemeente aan het werk. Het doel is om het regenwaterriool te vergroten en de verkeersdoorstroming te verbeteren. Zo pakken we de fietsstructuur aan inclusief een veilige verbinding tussen Hoef en Haag en de binnenstad. Ook wordt het kruispunt bij de Hagenweg vernieuwd.

Wat is er al gedaan?

De afgelopen weken heeft KWS een fietsstraat aangelegd in de Hoekenstraat en een fietspad in 2 richtingen langs de Stuartweg. Ook is er een extra riooloverstort gemaakt bij de insteekhaven. Nu dit af is wordt er een overstort gemaakt aan de Hagenweg. Daarom is de Hagenweg tot 9 augustus afgesloten.

Als deze overstort gereed is zal de gehele kruising worden aangepakt. Hier komt een nieuwe verkeersregelinstallatie, een extra afslag en nieuw asfalt. Aansluitend hieraan wordt de gehele Hagenweg voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook de gehele Stuartweg zal worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Er volgen na 9 augustus dus nog meer afzettingen die voor de nodige overlast zullen zorgen. 

We zetten de komende werkzaamheden op een rij.

Kruising Hagenweg

Bij de kruising Hagenweg/Stuartweg wordt een extra strook voor rechtsaf naar de Willem van Duvenvoordestraat aangelegd.
Tussen het kruispunt tot aan de Hoekenstraat komt een fietspad in 2 richtingen. 
De verkeersregelinstallatie wordt helemaal vervangen. Het oude statische systeem maakt plaats voor een dynamisch (intelligent) systeem, dat de verkeersstromen analyseert en zichzelf daardoor optimaal kan instellen. 
Hiervoor worden lussen in het wegdek aangebracht. De middengeleiders worden bestraat. Daarna brengen we nieuw asfalt aan en komt er frisse belijning. Als het kruispunt weer toegankelijk is, wordt de verkeersregelinstallatie ingeregeld. Voor fietsers komt er op het kruispunt een proef met Schwung, een groene golf voor fietsers. 
Bij verkeerslichten ergeren veel fietsers zich aan het stoppen en wachten voor een rood licht. Schwung stimuleert en beloont de fietser door ervoor te zorgen dat fietsers sneller op hun bestemming zijn met minder stops bij verkeerslichten op hun route.

Wijk de Hagen is gedurende deze werkzaamheden alleen via de Brugstraat bereikbaar. Richting A27 moet u dus door Vianen rijden of via de A2 gaan. De omleiding is met borden aangegeven.

Asfalt Hagenweg

Het asfalt op de Hagenweg wordt vervangen door een geluid reducerende deklaag.

Wijk de Hagen is gedurende deze werkzaamheden alleen via de Brugstraat bereikbaar. Richting A27 moet u dus door Vianen rijden of via de A2 gaan. De omleiding is met borden aangegeven.
Bedrijven zijn wel bereikbaar via een omleiding. Tijdens het frezen en asfalteren is de Hagenweg helemaal afgesloten.

Asfalt Stuartweg

Op de Stuartweg worden 2 lagen asfalt vervangen. De oude laag wordt eraf gefreesd. 
Na het frezen van de oude asfaltlaag is er weer 1 richting ingesteld. Voordat we nieuw asfalt aan kunnen brengen, moeten eerst de goottegels worden gelegd, die het regenwater afvoeren richting de straatkolken. 
Daarna wordt het asfalt in 2 lagen aangebracht en komt er nieuwe belijning. De weg is alleen met asfalteren helemaal dicht. We plannen het asfalteren op het meest rustige moment: in de bouwvak en in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus. De bedrijven langs de Stuartweg houden hier rekening mee.

De kruising Stuartweg/Lange Dreef krijgt snelheidsremmers. Ook komt er meer opstelruimte in het midden van de weg om sneller en veiliger over te kunnen steken.

Nieuw riool

Na de vakantieperiode zal de overlast grotendeels voorbij zijn. Er moet dan nog wel gewerkt worden aan het riool vanaf de Lange Dreef richting de Limiet (tot aan de Hoge Waard). Eind dit jaar zullen alle werkzaamheden zijn afgerond.

Vanaf half april tot eind november 2019 vinden er werkzaamheden plaats bij het bedrijventerrein de Hagen in Vianen. De Stuartweg zal hierdoor tijdelijk minder makkelijk bereikbaar zijn.

De planning is hierbij als volgt:

  • Week 29 t/m 31 Hagenweg

    Op het bedrijventerrein de Hagen is de KWS in opdracht van de gemeente aan het werk. De werkzaamheden zijn ten behoeve van de doorstroming van het verkeer en vergroting van het regenwater riool. De afgelopen weken is de KWS bezig geweest met de aanleg van een fietsstraat in de Hoekenstraat en het aanleggen van een fietspad in 2 richtingen langs de Stuartweg. Ook is er een extra overstort gemaakt bij de insteekhaven. Nu dit af is wordt er een overstort gemaakt aan de Hagenweg, daarom is op dit moment de Hagenweg tot 9 augustus afgesloten.

    Als deze overstort gereed is zal de gehele kruising worden aangepakt. Hier komt een nieuwe verkeersregelinstallatie, een extra afslag en nieuw asfalt. Aansluitend hieraan wordt de gehele Hagenweg voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook de gehele Stuartweg zal worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Er volgen na 9 augustus dus nog meer afzettingen die voor de nodige overlast zullen zorgen. Na de vakantieperiode zal de overlast grotendeels voorbij zijn. Er moet dan nog wel gewerkt worden aan het riool vanaf de Lange Dreef richting de Limiet. Eind dit jaar zullen alle werkzaamheden zijn afgerond.

  • Week 32,33 en 34 (bouwvak) 's nachts volledige afsluiting, overdag de omleidingen van Stuartweg noord en zuid.

  • Week 35 t/m 44 Stuartweg zuid watervoorzieningen

Er worden updates geplaatst om de omgeving op de hoogte te houden van het verloop van de werkzaamheden.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact