9 september 2019

Wat is uw ‘testament-moment’?

Regelmatig blijkt dat iemand al tijden van plan is een testament op te stellen of te wijzigen maar ‘het komt er maar niet van’. Als eenmaal een afspraak is gemaakt bij de notaris en duidelijk is wie de erfgenamen worden, kan het snel geregeld zijn. Om u op weg te helpen uw eigen testament up-to-date te krijgen of een nieuw testament op te laten stellen, kunt u de volgende stappen zetten:

Goede voorbereiding

Met een testament maakt u uw eigen keuzes. Die zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De checklist kan u hierbij helpen en is te vinden op https://www.notaris.nl/testamentmoment/checklist

Wilsbekwaam zijn

Iedereen vanaf 16 jaar kan een testament laten opstellen. Een voorwaarde: u moet wilsbekwaam zijn. Dat betekent dat u de gevolgen van uw testament begrijpt.

Executeur benoemen

Een executeur zorgt dat uw erfenis netjes wordt afgewikkeld en handelt namens alle erfgenamen. Denk alvast na over wie wat moet doen.


Digitale erfenis

Het is goed om uw digitale leven in kaart te brengen: uw e-mail, sociale media, foto’s en bestanden. Uw erfgenamen kunnen dan alles netjes afsluiten volgens uw wensen.

Naar de notaris

Voor een testament moet u naar de notaris. Bereid u goed voor en bespreek uw wensen. De notaris kan u adviseren over de (fiscale) gevolgen voor uw erfgenamen

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact