3 mei 2021

Testament niet actueel

U bent voor de tweede keer getrouwd. Jaren voordat u was getrouwd heeft u een testament gemaakt. Daarin staat dat alleen de kinderen uit uw eerste huwelijk uw erfgenamen zijn.

Tijdens het tweede huwelijk komt u te overlijden. Uw echtgenote meent dat het eerder opgestelde testament geen effect heeft omdat het niet meer overeen zou komen met uw wil. Volgens uw echtgenote zou het uw wil zijn om de hele nalatenschap aan uw echtgenote na te laten. U zou dat voor het overlijden kenbaar hebben gemaakt bij vrienden en familie.

In een vergelijkbare situatie heeft de Rechtbank in Den Haag in februari 2021 het betoog van de echtgenote verworpen. Het testament was in dit geval gemaakt na de echtscheiding die plaatsvond in het eerste huwelijk. De eerste echtgenote kreeg door het testament geen zeggenschap meer over het vermogen van de man. De kinderen zijn daarbij bewust tot erfgenamen benoemd, aldus de Rechtbank. Het testament was duidelijk.

Extra wrang was dat de huidige echtgenote een deel van de erfenis van haar ouders, die in gemeenschap van goederen was gevallen, moest afstaan aan haar stiefkinderen. Het echtpaar had geen huwelijkse voorwaarden gemaakt.

Al met al een leerzame casus. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: regel uw zaken goed en op tijd. En heeft u in het verleden een testament gemaakt, bekijk of laat bekijken of het nog actueel is.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met deNotarissen.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact