20 december 2016

Samenwerken in een coöperatie

De coöperatie is wellicht een minder bekende rechtsvorm om in samen te werken, dan een besloten vennootschap (BV), maar kent vele toepassingsmogelijkheden. In mijn vorige column schreef ik al over deze rechtsvorm. De coöperatie kan bij het gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen worden gebruikt, maar is voor veel meer samenwerkingsverbanden geschikt.

Gezamenlijke belangen

Zo is de coöperatie een hele mooie rechtsvorm die gebruikt kan worden waarbij ZZP-ers samenwerken. Met de coöperatie kunt u gezamenlijk naar buiten treden wat de zichtbaarheid van uw eigen onderneming en die van anderen vergroot. Ook kunt u wellicht met de coöperatie een inkoopvoordeel halen doordat u niet alleen voor uw eigen onderneming maar ook voor anderen spullen inkoopt. Kortom de gezamenlijke belangen kunnen worden behartigd. Een samenwerkingsverband is vaak ook nodig om grotere projecten aan te kunnen.

Agrarische ondernemers

De coöperatie is bij agrarische ondernemers veel al bekend. Zo zijn er zuivelcoöperaties die er voor zorgen dat de gezamenlijke belangen van de melkveehouders worden behartigd.

Wist u dat er ook diepvriescoöperaties (hebben) bestaan die zorgen voor het aanhouden van een dorpskoelhuis? De leden die samenwerken door de levensmiddelen in het dorpskoelhuis te laten opslaan.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met deNotarissen. 

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact