4 oktober 2021

Ook voor u is een testament van belang!

Deze blog is geschreven door onze student/stagiair Dianthe Verhoef. 

U wint de loterij! Voor velen zal dit aanhoren als het ideale, maar ook zeer onwaarschijnlijke scenario. Desondanks worden er elk jaar miljoenen loten verkocht. Weggegooid geld zal u denken. Toch is er iemand die de loterij daadwerkelijk zal winnen!

Dat het leven onvoorspelbaar is bleek ook uit de casus van het onfortuinlijke echtpaar dat kort na elkaar op huwelijksreis overleed. Dit jonge echtpaar had geen testamenten opgemaakt en waarschijnlijk niet nagedacht over de mogelijkheid dat zij op deze leeftijd zouden overlijden. Aangezien zij geen kinderen hebben nagelaten en de man kort na de vrouw is overleden is de familie van de man (indirect) erfgenaam geworden van het vermogen van beide echtgenoten. Hierdoor verkreeg de familie van de man om en nabij € 200.000,= terwijl de familie van de vrouw genoegen moest nemen met enkele persoonlijke spullen. Door velen werd dit gevolg bestempeld als onrechtvaardig. Het hof zag helaas op grond van de wet geen andere mogelijke uitkomst.

Ook het opmaken van een testament zal voor sommige van u – en zeker voor de jongeren onder ons - niet altijd van belang lijken. ‘’Over een testament denk ik wel na wanneer het nodig is’’. Helaas is het leven onvoorspelbaar en is het aldus lastig in te schatten wanneer het opmaken van een testament daadwerkelijk nodig is. Aangezien de wettelijke regeling in veel gevallen niet geheel aansluit bij uw wens, is het opmaken van een testament belangrijk. Het is dan ook aan te bevelen eens in gesprek te gaan met een notaris om uw wensen vast te leggen. Ook u kunt immers de loterij winnen!

Wilt u meer weten neem dan contact op met deNotarissen

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact