23 december 2022

Laatste column 2022!

In het nieuwe jaar kunt u iedere twee weken weer een column in Het Kontakt verwachten. Met actuele informatie van uw notaris.

Er zullen genoeg ontwikkelingen zijn in de wetgeving. In ieder geval is duidelijk, daarover schreef ik al eerder, dat er twee belangrijke wijzigingen in de belastingwetgeving zullen plaatsvinden.

Allereerst zal de overdrachtsbelasting wijzigen. Voor panden waar u niet woont gaat het percentage naar 10,4%. Dat is een verhoging van 2,4% ten opzichte van de afgelopen jaren. Dat kan spelen als u bijvoorbeeld een bedrijfspand koopt, een stuk tuingrond of een garage. Ook is dit tarief van toepassing voor woningen die u bijvoorbeeld gaat verhuren.

En zoals waarschijnlijk bekend is het in zekere zin afgelopen met de zogenaamde jubelton. De schenking waardoor circa 100.000 vrijgesteld geschonken kon worden voor de aankoop van een woning aan personen onder de 40 jaar oud.

Het geld kon ook worden besteed aan aflossing op de hypotheekschuld of verbouwing. Een schenking is natuurlijk altijd nog mogelijk maar de vrijstellingen zijn ingeperkt.

Mocht u vragen hebben of informatie wensen over bijvoorbeeld andere onderwerpen als een (levens)testament, neemt u dan in het nieuwe jaar contact met ons op.

Rest mij u alvast prettige feestdagen te wensen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact