13 november 2022

Jubileum, 10 jaar columns

Zo'n tien jaar geleden verscheen de eerste column. In die tijd zijn er uiteenlopende onderwerpen aan bod gekomen. Afhankelijk van de vragen die ik kreeg in de praktijk of hetgeen in het nieuws verscheen heb ik de columns samengesteld. De columns worden ook op onze website geplaatst.

De columns/onderwerpen die online veel werden gelezen zijn onder meer:

*de ongelijke betaling bij de aankoop van een woning. Een stel koopt samen een huis aan maar de ene partner brengt meer geld in dan de andere. Hoe u dat het beste vastlegt voor de toekomst, daar ging die column over.

*een kind boven de 40 jaar toch vrijgesteld [belastingvrij] schenken. Dat bleek ook een onderwerp waar belangstelling voor is. Soms kan de leeftijd van de partner van uw kind helpen om toch een vrijgestelde schenking te kunnen doen.

*hoe sluit u de koude kant uit. Om te voorkomen dat partners van kinderen ook meedelen in een erfenis of schenking kunt u een uitsluitingsclausule opnemen in een akte of bij het doen van de schenking.

*uitbetalen van het erfdeel. Dat blijft een actueel onderwerp. Als een langstlevende ouder de kinderen alvast het kindsdeel uitbetaalt van een eerder overleden ouder, kan dat fiscale gevolgen hebben.

Met veel plezier zal ik komende tijd doorgaan met het schrijven van de columns, uiteraard houd ik daarbij rekening met de actualiteit.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact