12 juni 2022

Heeft u al een (levens)testament? En zijn uw (levens)testament en/of huwelijkse voorwaarden nog up-to-date?

Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert de organisatie EPN (Estate Planners in het Notariaat) samen met andere organisaties, de dag van het Erfrecht. Deze dag is in het leven geroepen om het belang van deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen.

Laat uw (levens)testament en huwelijkse voorwaarden goed controleren

Misschien herkent u het: u bent al langer getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u een woning gekocht en heeft u ook een testament op laten maken. Maar weet u nog precies wat er in uw testament staat? En sluiten uw huidige wensen daar nog op aan?

Iedere levensfase is anders. Misschien heeft u kinderen of kleinkinderen gekregen, heeft u een andere woning gekocht of bent u hertrouwd en hebt u kinderen uit een eerdere relatie. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw (levens)testament. Ook zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u tijdig laat controleren of alles nog up-to-date is en aansluit op uw wensen.

Extra aandacht voor samengestelde gezinnen

Dit jaar is er op de Dag van het Erfrecht extra aandacht voor samengestelde gezinnen, ook wel patchwork families genoemd. Dit zijn gezinnen waarbij minimaal één ouder een kind heeft uit een vorige relatie. Iedere vorm van een samengesteld gezin brengt juridische keuzes met zich mee om de zaken goed te regelen.

Ons kantoor informeert u graag.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact