29 december 2023

Goede voornemens?

Allereerst: voor alle lezers een voorspoedig 2024 gewenst!

In het nieuwe jaar is er tijd om zaken te regelen die u al lang van plan was (waarschijnlijk). Ik schrijf dit omdat ik vaak hoor en merk dat het regelen van notariële zaken wordt uitgesteld. Het is iets voor later. Maar stel het niet uit! Je weet ten slotte niet in welke situatie je terecht komt. Dan is het soms te laat om nog zaken te regelen. De belangen zijn vaak groot.

Testamenten

Heeft u een (oud) of geen testament? Dan is het verstandig om u te laten informeren of het actueel is. Of wat de (fiscale) consequenties zijn voor de erfgenamen.

Levenstestamenten

Regelmatig krijg ik telefoon en hoor de situatie aan: geen volmacht, vader of moeder is dement en het huis kan niet meteen verkocht worden.

U voorkomt dat uw naasten problemen krijgen. Door het opstellen van een levenstestament kunnen de naasten verder. Het is een volmacht voor het geval u zelf niet kunt handelen. Door medische oorzaak of bijvoorbeeld omdat u de administratie niet meer overziet. Het levenstestament geeft duidelijkheid over wie de volmacht mag gebruiken. Wat de inhoud is van de volmacht, is ook vermeld en wanneer de volmacht gebruikt mag worden. Bovendien is in het levenstestament opgenomen of de gevolmachtigde(n) zelf kan handelen of beslissen, of dat er goedkeuring nodig is van bijvoorbeeld andere kinderen. De akte geeft ook aan of er rekening en verantwoording moet worden afgelegd en aan wie. Eventueel kan een vergoeding voor de gevolmachtigde zijn vermeld.

mr. Geertje Dantuma

notaris

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact