26 september 2017

Escrow regelen bij notaris

Als software, die voor het goed functioneren van uw bedrijf, niet meer beschikbaar is, omdat deze niet goed is bijgehouden of omdat de leverancier failliet is, is de kans groot dat uw bedrijf schade oploopt. Om continuïteit voor uw bedrijf te waarborgen kan een softwareleverancier de broncode van de software bij deNotarissen deponeren (escrowregeling). In de escrowregeling wordt vastgelegd onder welke omstandigheden de notaris de broncode mag afgeven aan afnemers van de software.

Escrow kent haken en ogen, goed regelen is erg belangrijk

Bij escrow komt daarom meer kijken dan éénmalig een schijfje of stick met de software bij de notaris deponeren. Controle van het depot, periodieke deponering van updates en voorwaarden voor ter beschikking stelling moeten goed geregeld worden. 

Escrow is zodoende te vergelijken met een verzekering: deze werkt wanneer ervoor gezorgd is dat deze de benodigde dekking biedt.

DeNotarissen heeft ruime ervaring met escrow

Als notariskantoor kan deNotarissen als geen ander optreden als onafhankelijke derde. Wij hebben ruime ervaring met het deponeren van broncodes en adviseren u graag op welke wijze en tegen welke voorwaarden u dit het beste kunt doen. Ook heeft ons kantoor ervaring met de overdracht van software en -indien nodig- de verpanding ervan. Als kantoor zijn wij aangesloten bij Stichting IT notaris als specialisatieorgaan.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande uitleg nog vragen hebben, neemt u gerust contact met ons op.

 

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact