8 juni 2023

Binnenkort op vakantie ?

De zomer is in aantocht. De zon schijnt en de camping, het strand of het balkon thuis lonkt. U denkt misschien aan de koffers, de route naar het vakantieoord of de wandeling op het strand. U kunt ook nog eens denken om wat notariële zaken op orde stellen. Zoals?

 

Jonge kinderen

In het geval dat u jonge kinderen heeft, kunt u denken om nog een testament te maken. Of als daar geen tijd voor is, de voogdij vastleggen. Stel, u komt als ouders te overlijden en u regelt niets. De rechter moet dan ingeschakeld worden om een voogd te benoemen.

U kunt dat voor zijn,  door een kort testament te maken en een voogd te benoemen.

 

Een eigen zaak

Uw onderneming draait gewoon door in de zomer. Medewerkers zullen misschien ook even weg zijn, maar de zaken gaan wel door. Stel, u keert niet terug van vakantie vanwege overlijden of een ongeval en u verblijft in een buitenlands ziekenhuis. Wie zorgt dan voor de onderneming? Wie neemt (tijdelijk) de beslissingen?

U kunt dat regelen en nog voor de vakantie vastleggen in een notariële volmacht.

 

U bent zwanger

U bent zwanger en u woont samen met de vader van uw ongeboren kind. U bent niet gehuwd.

De wet bepaalt dat de vader dan niet automatisch ook de juridische vader van het kind wordt. In het geval de vader komt te overlijden, heeft het kind geen vader. Dit kunt u voor zijn, door nog voor de geboorte als vader het kind te erkennen.

 

U bent op leeftijd

U heeft de zaken goed voor elkaar. Een woning, met pensioen en u trekt erop uit. Uw testament is jaren geleden gemaakt. Het ligt in de kluis. De erfrechtregels worden wel eens gewijzigd. Net als de belastingwetten. Het is verstandig uw testament eens te laten beoordelen of het nog passend is.

 

Met het oog op de vakantie kunt u uw notariële zaken nog eens onder de loep nemen, maar dat kan natuurlijk ook prima na de vakantie.

 

 

Mr. M.F. Beenen

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact