Mediation

Mediation

Een serieus conflict escaleert regelmatig in een juridisch steekspel, waarbij de rechter uiteindelijk de zaak beslecht. Hoe het vonnis ook uitvalt, een dergelijke procedure heeft vrijwel altijd nadelige effecten voor alle betrokkenen. Een rechtszaak kost veel tijd en geld en de verhoudingen zijn vaak voor altijd verstoord.

“Bijna elk conflict heeft een oplossing die voor de betrokkenen aanvaardbaar is, maar vaak zien partijen in een conflict die oplossing niet. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen."

mr. Geertje Dantuma

Notaris te Vianen

Conflict oplossen door mediation

Een andere manier om het conflict op te lossen, is mediation. Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflict door bemiddeling. 

Bijna elk conflict heeft een oplossing die voor de betrokkenen aanvaardbaar is, maar vaak zien partijen in een conflict die oplossing niet. De standpunten zijn verhard en er is geen oog voor het belang van de ander. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen. De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt bij het vinden van een oplossing.

De notaris als mediator

De notaris is vaak werkzaam in zaken waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Zakelijk komt hij in aanraking met het oprichten van ondernemingen, de overdracht van aandelen, bedrijfshuisvesting en tal van andere zaken. De notaris heeft dus uitgebreide kennis van het conflictgebied en kan deskundig bemiddelen. 

Binnen ons kantoor is mr. Geertje Dantuma actief als mediator. Geertje Dantuma is lid van de vereniging Mediators in het Notariaat (VMN). 

Voordelen van mediation

  • snelheid;
  • kostenbeheersing;
  • informele procedure;
  • deskundige begeleiding;
  • actieve rol van partijen;
  • ruimte voor creatieve oplossingen;
  • geen onnodige beschadiging van relaties;
  • gezamenlijke oplossing = win-winresultaat.

Wilt u hierover meer advies?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.