21 oktober 2019

Wat gebeurt er met uw social media na overlijden?

Onlangs verscheen in het nieuws dat 70% van de Nederlanders niets heeft geregeld voor zijn of haar social media na overlijden. Wat gebeurt er met uw social media accounts na overlijden? Als er geen wachtwoorden bekend zijn of het is voor na­be­staan­den niet duidelijk wat de wensen zijn of op welke kanalen iemand actief was, wordt het voor uw nabestaanden erg lastig om de juiste beslissingen te nemen.

Een Facebook account blijft na overlijden bestaan en dat heeft soms pijnlijke gevolgen omdat er bijvoorbeeld een melding komt dat u jarig bent maar u bent al overleden.

In een testament kunt u een executeur aanwijzen die na uw overlijden de afwikkeling van de nalatenschap moet regelen. Die kan betalingen doen, het huis verkopen, de belastingaangiftes doen en ook beslissen wat er met uw social media accounts moet gebeuren. Het is dan prettig als de executeur weet wat uw wensen zijn. Soms wordt het account na overlijden meteen gesloten en soms is de wens om het account aan te houden zodat nabestaanden nog berichten kunnen achterlaten.

Om toegang te krijgen tot de accounts zal de executeur de wachtwoorden moeten weten. Die wachtwoorden kunt u goed opbergen en u kunt de executeur laten weten waar u de wacht­woor­den bewaart. Ook is het mogelijk om de wacht­woor­den in een gesloten envelop bij de notaris de deponeren met de instructie dat de executeur de wacht­woor­den mag ontvangen na uw overlijden. Bij wijziging van wacht­woor­den kunt u een nieuwe gesloten enveloppe in bewaring geven bij de notaris.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met deNotarissen.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact