25 februari 2016

Mediator inschakelen om conflicten op te lossen

Als u een conflict of geschil heeft kan dat op verschillende manieren worden opgelost. U kunt met elkaar in gesprek gaan of een buitenstaander (rechter) doet een uitspraak. Als de rechter uitspraak moet doen in een rechtszaak kost dit veel tijd en geld. Vaak is uw conflict of geschil dan nog niet opgelost. De rechter neemt een beslissing en, om met de woorden van de rijdende rechter te spreken, ‘daar moet u het dan mee doen’.

U heeft geen invloed op de beslissing die de rechter neemt en geeft daarmee het conflict maar ook de oplossing uit handen. De relatie tussen u en de tegenpartij is dan vaak voor altijd verstoord. In een rechtszaak is er minder aandacht voor onderliggende emoties of belangen van partijen.

Mediation

Een andere manier om het conflict op te lossen, is mediation. U lost dan met de tegenpartij zelf het conflict op met hulp van een mediator. De mediator zorgt er voor dat stil wordt gestaan bij uw belangen en die van de andere partij. De mediator zorgt voor een proces waarbij aan een oplossing door partijen wordt gewerkt en wordt vastgelegd.

Vaak komt u er zelf niet meer uit omdat er door partijen al standpunten zijn ingenomen en er geen oog meer is voor het belang van de ander. 

Voordelen van mediation 

  • snelheid
  • kostenbeheersing
  • informele procedure
  • deskundige begeleiding
  • actieve rol van partijen
  • ruimte voor creatieve oplossingen
  • geen onnodige beschadiging van relaties
  • gezamenlijke oplossing = win-win resultaat

Binnen ons kantoor is notaris mr Geertje Dantuma ook als mediator opgeleid. Als mediator en notaris heeft zij veel ervaring in het onafhankelijk begeleiden van partijen naar werkbare oplossingen en kan zij deskundig bemiddelen. Neem dus gerust contact met ons op als u begeleiding wenst van een mediator.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact