24 augustus 2018

Dag van de scheiding - vrijdag 14 september 2018

“De dag van de scheiding” bestaat al een paar jaar. Het is bedoeld om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij scheiding.

Een scheidingssituatie kan zich voordoen bij:

-einde van een huwelijk;

-einde van een geregistreerd partnerschap;

-einde van een samenlevingsovereenkomst;

-einde relatie zonder dat er iets geregeld is maar er zijn gemeenschappelijke bezittingen of u heeft samen kinderen.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zullen er afspraken gemaakt moeten worden bij het einde van een relatie. Die afspraken kunnen gaan over bezittingen als het huis en of over de verdeling van de zorg voor de kinderen. Ook kan het gaan om afspraken over alimentatie. Voordat er duidelijke en werkbare afspraken gemaakt kunnen worden is belangrijk dat u met elkaar in gesprek blijft. Een gesprek bij een mediator kan daarbij helpen. U probeert dan met hulp van een mediator tot een oplossing te komen. Ook is het mogelijk om een advocaat in te schakelen om een scheiding in gang te zetten.

In ons notariskantoor in Vianen is advocaat en mediator mr. Maaike Goes van Van As advocaten, werkzaam. Zij kan u ook informeren over wat er zoal geregeld moet worden bij een scheiding.

Als notaris kan ik er voor zorgen dat het huis na de scheiding bijvoorbeeld op uw naam komt zoals u hebt afgesproken met uw ex-partner. Vaak moet de hypotheek worden gewijzigd. En zoals ik in mijn eerdere column schreef, moet u uw testament niet vergeten aan te passen.

Vrijdag 14 september kunt u op ons kantoor terecht tussen 9.00 uur en 16.00 uur voor vrijblijvende informatie over scheidingen. U kunt natuurlijk ook bellen of via mail informatie vragen.

Wilt u meer weten ?

Lees dan verder op onze site of neem dan direct contact op met deNotarissen.

Contact opnemen

Wilt u hierover meer advies?

Neem  contact met ons op. We vertellen u graag meer over uw opties en onze oplossingen daarvoor.

Bel 0347 323 050, of laat ons u terugbellen.

Aan een advies zijn kosten verbonden.

Contact